AED en Reanimatie

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand (niet alleen ouderen). Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft het. Dit percentage neemt aanzienlijk toe wanneer er binnen ca. 6 minuten adequate hulp wordt geboden. Wanneer dit goed gebeurt, is de overlevingskans van het slachtoffer 50 tot 70%.

 

AED steeds meer aanwezig op openbare plekken in Nederland

In Nederland zijn gelukkig steeds meer plekken waar AED’s hangen, denk aan winkelcentra, stations, sportclubs en kantoren. Indien er op een locatie een AED aanwezig is, dan wordt dit bijna altijd kenbaar gemaakt door middel van het groen-witte pictogram.

 

Waarom een AED aanschaffen?

Het voordeel van een AED is dat deze vertelt wat er moet gebeuren. De AED vertelt dat de elektroden op de borst van het slachtoffer geplakt moeten worden. Deze elektroden meten het hartritme van het slachtoffer en vertellen of u nu moet reanimeren óf een elektrische schok moet toedienen met het apparaat.

 

 

Waarom een AED via Hodas aankopen of laten onderhouden?

De AED elektroden en batterij hebben een houdbaarheid die te allen tijde bijgehouden moet worden. Dit kan van levensbelang zijn. Door gebruik te maken van Hodas bent u altijd op de hoogte van de staat van uw AED’s. 

 

Ook als u al een AED heeft is het mogelijk om gebruik te maken van Hodas. U kunt deze registreren waarna u tijdig meldingen krijgt om de materialen te vervangen.

 

Waarom een AED vervangen?

Elke AED (ongeacht het merk) bevat onderdelen met een beperkte levensduur. Door bijvoorbeeld veroudering of corrosie gaat de kwaliteit van deze onderdelen elk jaar achteruit, tot een goede werking niet meer kan worden gegarandeerd.

 

Meer informatie waarom een AED vervangen moet worden vindt u hier.

 

 

 

      

 

Klik hier voor ons AED assortiment

Navigatie