Wanneer AED vervangen?

Gelukkig hebben in Nederland steeds meer bedrijven en verenigingen een AED ter beschikking. Om een goede werking te kunnen garanderen moeten deze niet alleen periodiek worden onderhouden, maar ook tijdig worden vervangen. Waarom het vervangen van een AED belangrijk is en wanneer dit moet gebeuren is echter niet voor iedereen geheel duidelijk.

 

Waarom moet een AED vervangen worden en wat is het beste moment

Elke AED (ongeacht het merk) bevat onderdelen met een beperkte levensduur. Door bijvoorbeeld veroudering of corrosie gaat de kwaliteit van deze onderdelen elk jaar achteruit, tot een goede werking niet meer kan worden gegarandeerd. Waar u met een televisie of laptop kunt wachten tot deze niet meer goed functioneren, is dit met een AED als mogelijk levensreddend product natuurlijk niet het geval. Wij adviseren daarom om een AED op tijd te vervangen.

 

 

Wat is de garantietermijn op een AED

Voor veel merken AED’s geldt dat de garantietermijn van de AED is gebaseerd op de levensduur van de onderdelen die zijn gebruikt. Deze garantietermijn verschilt per merk; zo zijn er merken AED’s met drie jaar garantie maar er zijn ook merken die maar liefst acht jaar garantie bieden.

 

 

Wanneer moet een AED vervangen worden

Na het verstrijken van de garantietermijn kan de fabrikant een goede werking van de AED niet langer garanderen; de kans is dus aanwezig dat een AED tijdens een inzet niet naar behoren zal functioneren. Het advies is daarom om een AED bij het verstrijken van de garantietermijn te vervangen.

 

Uw huidige AED inruilen bij Hodas?

Bent u in het bezit van een AED en wilt u deze vervangen omdat de garantietermijn is verstreken?

 

Hodas is multi-branded en heeft zeker een AED in het assortiment die voor uw omgeving het beste geschikt is. Om de kosten hiervoor interessant te houden ontvangt u afhankelijk van het gekozen model en uw huidige AED een aantrekkelijke inruilkorting.

 

 

Geinteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact met ons op via deze link

Navigatie