Oogspoeling

Wanneer u een bedrijf heeft waar gewerkt wordt met metaal, hout, vuil of stof dan kunnen rond dwarrelende deeltjes in de ogen terecht komen. Indien dit gebeurt is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt, doet u dit niet dan is er kans op zicht verlies. De schade die aan de ogen kan ontstaan wordt veroorzaakt door schadelijke deeltjes (klein en dan ook bijna niet zichtbaar) die in de ogen vast blijven zitten. Door het gebruiken van een oogspoeling worden deze kleine deeltjes verwijderd.

 

Bijna alle oogspoelingen bevatten steriele sodium. Steriele sodium heeft een gelijkwaardig zoutgehalte als het oogvocht. Door een oogspoeling met steriele sodium te gebruiken wordt de kans op infecties verkleind, deze zouden kunnen ontstaan door bacteriën die niet goed verwijderd worden. Wanneer de ogen met niet steriele vloeistof worden gespoeld, bijvoorbeeld kraanwater, is er geen garantie dat de bacteriën en kiemen goed verwijderd worden.

  

Wat moet u weten over oogspoelingen?

  • Indien de oogspoelfles geopend is, dan is deze niet meer steriel.
  • Indien de fles met oogspoeling gebruikt wordt, ook al is deze nog niet leeg, dan moet deze worden weggegooid. Dit zodat kruisbesmetting wordt voorkomen en er hierdoor geen schade kan ontstaan.
  • Oogspoelingen hebben een houdbaarheidsdatum van maximaal drie jaar (indien de fles ongeopend is). Met Hodas bent u ervan verzekerd dat u altijd op tijd een nieuwe fles krijgt en u dus nooit een oogspoeling met een verlopen datum gebruikt.
  • De oogspoeling moet bewaard worden tussen de 5ºC - 25ºC.

Ons assortiment bestaat uit losse oogspoelflessen, oogspoelflessen incl. wandhouder en complete oogspoelstations. Wij hebben oogspoelingen van Cederroth, Plum en Barikos.

 

 

       

 

Klik hier voor ons oogspoel assortiment.

Navigatie