AED onderhoud

Gelukkig hebben in Nederland steeds meer bedrijven en verenigingen een AED ter beschikking. Om een goede werking te kunnen garanderen moeten deze niet alleen periodiek worden onderhouden, maar ook tijdig worden vervangen.

 

Waarom het vervangen van een AED belangrijk is en wanneer dit moet gebeuren is echter niet voor iedereen geheel duidelijk.

 

Waarom een AED via Hodas laten onderhouden?

De AED-elektrode en batterij hebben een houdbaarheid die te allen tijde bijgehouden moet worden. Dit kan van levensbelang zijn. Door gebruik te maken van Hodas bent u altijd op de hoogte van de staat van uw AED’s. Ook als u al een AED heeft is het mogelijk om gebruik te maken van Hodas, u kunt deze eenvoudig registreren waarna u tijdig meldingen krijgt om de materialen te vervangen.


Wat is het beste moment om een AED te vervangen?

Elke AED (ongeacht het merk) bevat onderdelen met een beperkte levensduur. Door bijvoorbeeld veroudering of corrosie gaat de kwaliteit van deze onderdelen elk jaar achteruit, tot een goede werking niet meer kan worden gegarandeerd. Waar u met een ander elektronisch apparaat kunt wachten tot deze niet meer goed functioneert, is dit met een AED als mogelijk levensreddend product natuurlijk niet het geval. Wij adviseren daarom om een AED op tijd te vervangen.

Na het verstrijken van de garantietermijn kan de fabrikant een goede werking van de AED niet langer garanderen; de kans is dus aanwezig dat een AED tijdens een inzet niet naar behoren zal functioneren. Het advies is daarom om een AED bij het verstrijken van de garantietermijn te vervangen.

Wat is de garantietermijn op een AED

Voor veel merken AED’s geldt dat de garantietermijn van de AED is gebaseerd op de levensduur van de onderdelen die zijn gebruikt. Deze garantietermijn verschilt echter per merk; zo zijn er merken AED’s met maar drie jaar garantie maar er zijn ook merken die maar liefst acht jaar garantie bieden.


Uw huidige AED inruilen bij Hodas? 

AED merken

Bent u in het bezit van een AED en wilt u deze vervangen omdat de garantietermijn is verstreken? Hodas is multi-branded en heeft zeker een AED in het assortiment die voor uw omgeving het beste geschikt is.
 

Om de kosten voor vervanging interessant te maken ontvangt u afhankelijk van het gekozen model en uw huidige AED een aantrekkelijke inruilkortingBekijk hier ons aanbod AED's

 

 

 

Geinteresseerd in onze mogelijkheden of meer informatie? Neem contact met ons op via deze link

 

 

Volgende pagina > Verbanddozen onderhoud

Navigatie