Verbandmiddelen

Onder verbandmiddelen worden een hoop EHBO-producten verstaan en van een aantal producten is het dan ook een pré dat ze in ieder huis en kantoor aanwezig zijn. Het meest voor de hand liggende verbandmiddel is de pleister. Vaak zijn ze overal aanwezig, maar wanneer deze een keer op zijn en nodig zijn mist u ze ook direct. Naast pleisters zijn er andere vormen van verbandmiddelen.

 

Snelverband

Een snelverband kunt u makkelijk aanleggen bij een grotere wond. Een snelverband is verpakt als klein pakketje en bestaat uit een gaasje, met aan beide kanten zwachtels. Met deze zwachtels kunt u het gaas op de juiste plek houden en de gewonde makkelijk verbinden.

 

Netverband

Een netverband, ook wel bekend als rekverband, is ideaal voor het verbinden van lichaamsdelen die moeten bewegen. Een netverband houd een gaasje op bijvoorbeeld knie, elleboog of vinger op zijn plaats. Netverband is rekbaar.

 

Gaas (steriel)

Een gaasje is altijd handig, deze kan namelijk voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Steriel gaas is geschikt om wondjes schoon te maken en gewoon gaas kan gebruikt worden om een wond af te dekken.

 

Blarenpleisters

Een blarenpleister werkt als een tweede huid en versnelt het genezingsproces. Ook wanneer een blaar open is kan er een blarenpleister gebruikt worden, deze zorgt er dan voor dat de blaar niet geïnfecteerd kan worden. Blarenpleisters zijn verkrijgbaar in diverse maten, voor iedere blaar is er dus een passende blarenpleister.

 

Al deze vormen van verbandmiddelen kunt u vinden in ons assortiment. Wij adviseren altijd voldoende verbandmiddelen, voornamelijk pleisters, aanwezig te hebben omdat dit de meest gebruikte materialen zijn.

Navigatie